Indkøbsliste

Mange har efterspurgt pakkeløsninger og dette er det tætteste vi kan komme på det. Der er lavet en liste med ting som skal bruges til de forskellige controllers for at få dem op og køre, du kan bruge denne lise for at undgå uforudsete omkostninger.

OBS: Mange af varerne er ikke tilgængelige her på siden som lagervarer.

Oversigt over controlers:

Herunder en links til de forskellige indkøbslister:

Anbefaling

Her vil jeg gennemgå min mening om controllerne:

K8-B er en fin lille controller, med dens 8 lokale outputs kan den syre det meste. Hvis man ikke ønsker lyd til showet, vil det være en god første controller. Hvis man der i mod ønsker lyd, skal man kikke på K16A-B. Jeg kan klart anbefale K8-B som controller nr. 2 til showet, da den er kompakt og har mange funktioner.

K16A-B er en god starter controller, med dens 16 lokale pixel porte og plads til udvidelse. Den har muligheden for at sætte højtalere eller FM-sender til. Den har alle funktioner man skal bruge som nybegynder men der er også mulighed for mere avanceret brug. Prisen ligger i den lave ende, og man får meget for pengene. Se et billede HER.

K32A-B er en controller som er beregnet til områder med mange pixels, som i et meget stort megatree. Den har muligheden for at sætte højtalere eller FM-sender til. Dog vil jeg ikke sige at controlleren er til nybegynderen, da de fleste ikke har brug for 32 porte samme sted.

K40-D er en fleksibel controller, da man tilslutter Differential Receivers og de kan placeres taktisk i showet. Den har stor mulighed for udvidelse og er en god controller til nybegynderen. Hvis man ønsker lys skal der tilsluttes et eksternt lydkort, da det ikke er indbygget. Kan klart anbefale den da man er fleksibel fra år til år, da man kan flytte rundt på Differential Receiversne i showet.

Pixels

Udover en controller skal der selvfølgelig også bruges pixels. Du kan vælge imellem strings, spots, icicles (istapper) eller LED-Strip, du kan se hele udvalget HER.

Mange glemmer at købe End caps, til at gøre hun pigtails vandtætte når de ikke er i brug. De skal bl.a. bruges på ubrugte udgange fra controller eller i enden af en string af pixels.

Coro props

Coro pros er et stykke 10mm coro plastik, som er skåret ud i figurer med huller til pixels. Det er en praktisk og meget populær måde at montere pixels, de fleste bruger dette da man også sparer en masse tid. Udvalget kan ses HER.

Kabel mellem Controller og pixels:

Man kan lave sine egne kabler med sæt af pigtails og løst kabel eller købe dem færdiglavet med pigtails i begge ender i faste eller tilpassede længder.

Hvis man selv laver kablerne kan man bruge gummikabel eller andet kabel til udendørs brug med 3 ledere. Når man laver kablerne lodder man en han og hun pigtail i enderne på kablet.

Netværkskabel Cat 5/6

Hvis controlleren ikke har WiFi, skal der også bruges et netværkskabel til at for at forsyne/forbinde controlleren til et netværk. Derudover bruget netværkskabler også til at forbinde controller og Differential Receivers.

Værktøj:

Det er en stor hjælp at have det rigtige værktøj, her vil jeg nævne værktøj som jeg har haft stor succes med at bruge:

Trinbor bruges til at bore huller til forskruninger og Netværkskabel gennemgang i controller kasser, et trinbor et meget præcist og sikre at kassen ikke revner.

Listerne er vejledende, men bliver opdateret hvis der mangler noget.

Hvis du synes at der mangler noget på listerne, vil jeg meget gerne høre fra dig 🙂